multiblog.hu család tagja

A 2019 nyár elején nyitott, új fagylaltozó igazi hiánypótló hely a belvárosnak ebben a szegletében. A Városház utca és a Kossuth Lajos utca sarkán – két percre a frissen felújított Párisi udvartól – egy hangulatos fagylaltozó várja mostantól a vendégeket, mai nem más mint a
Gelateria Pichler.
De természetesen nem csak ettől lesz különleges a hely, hanem attól, hogy Damniczki Balázs székesfehérvári méltán híres fagyija lesz kapható a belváros legújabb fagyizójában.

Hogy mitől olyan különleges Daminczki Balázs fagyija?

“A korszellem ellenére ragaszkodunk a természetes összetevőkhöz. A fagyikat közel száz éves receptek alapján készítjük, de sokkal több gyümölccsel. Célunk az, hogy olyan érzést keltsen, mintha gyümölcsbe harapott volna. ” – mondja Damniczki Balázs.

Tovább hozzáteszi: ”
Ha új terméket keresek a kínálatomba, először a régi receptek között kutakodom, ötleteket, inspirációt keresek, és ami a legfontosabb megkeresem hozzá a legjobb nyersanyagokat. Hagyományos tejszín, friss tej egy környékbeli tehenészetből, dió a szomszédos kiskertekből, valódi csokoládé, és még sorolhatnám. Kerülöm a “modern kor” néhány vívmányát, mint például a növényi tejszínt, bevonó massszát.”

Szóval ettől olyan különleges. Aki kóstolta már, az tudja 🙂
Te kóstoltad már a Damniczki féle fagyit?

Forrás: damniczki.hu

Kövessetek minket a facebookon is!


Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!